20 Nisan 2013 Cumartesi

İzmir Kitap Fuarı

Bugün, bahçedeki güllerimiz de başlayan küllük hastalığına karşı ilaç almaya Kemeraltı'na gittim. YKM'nini önüne geldiğimde hatırladım ki Kitap Fuarı bugün başlıyor. Ve hemen işlerimi hallettikten sonra fuar alanına gittim.

Son zamanlarda her şeye sinirlenen biri olmama rağmen ilk defa fuar içindeki o gereksiz kalabalığa kızgınlığım fazla yoktu. Gerçi sürekli ne yapacağını bilmeyen insanlarla çapışmaktan biraz sigortalarım attı ama kendimi tuttum. Gerçekten çok fazla kalabalıktı ve ilginçtir ki fuar alanında tanıdığım hiç kimseyi görmedim. Açıkçası bir çok arkadaşımın orada olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyordum. 

Kendi kendime oluşturduğum gezi rotasında, belki eskiden 'snake' oynayanlar bilir en uzun seviyeye ancak sürekli aynı şekilde boydan boya kıvrılarak gelebilirsin, yürüdüm. Her bir aralıktan iki kere geçtim, fakat neredeyse bütün kitapları gördüm. Ahh! Ahhh!

Kitap Fuarları tarihinde ilk defa gerçekten indirim yapılmış olmasına rağmen, param olmadığı için hiç alış veriş yapamadım. Bu haftaki harçlığımdan arttırıp, perşembe veya cuma günü tekrardan uğrayıp en azından gözüme kestirdiğim bir ikisini alacağım.

Resmen dolaştığım bütün pavyonlarda kitaplara 'kedinin ciğere baktığı' gibi baktım. Özlemini duyduğum, kitaplığımda en çok görmek istediğim Zaman Çarkı serisinin son kitabı Türkçeye daha çevrilmemiş fakat var olan 13 kitaplık set 500 liraya inmiş ve ben sadece ellerimi onların üzerinde gezdirdim. :(
Artık ancak seneye para biriktirip almayı planlıyorum... İki senedir zaten erteliyordum bir sen daha eklendi...

En çok bulmayı düşündüğüm DeathNote mangalarını gezerken bir türlü göremedim. Monte Kristo Kontunun büyük kalın beyaz bir kitap halinde olan basımını gördüm ve aşık oldum. O kitaba bakakaldım zaten bir süre, sonra satış yapan kız: 'ayrıca indirim de yapabilirim' dediğinde hüzünlendim... 'Teşekkürler!' deyip oradan boynu bükük ayrıldım. Ancak 75 kuruş yaparsan alabilirim diyemedim...

Şimdilik hafta içi almayı düşündüklerim, Sherlok Holmes'in kitapları (Çünkü işporta da bile daha pahalı), April yayınlarından 3 tane çizgi roman öyküler ve Tübitak yayınlarından Jules Verne nin yeni gördüğüm kitabı.. aslında daha nicelerini almak istiyorum fakat bütçem müsait değil!

Eğer okumadıysanız veya kitaplığınızda bulunmasını istiyorsanız. April'de Olasılıksız ve Empati büyük bir indirimdeydi. Yanlış duymadıysam bakarken (bende var diye sormadım) ikisi birlikte 23 TL ye satılıyordu.

Mutlaka gezmenizi, kitaplara göz atmanızı ve onları okuyarak yeni dünyalara yelken açmanızı yürekten diliyorum...


Evimin bir kısmının böyle olmasını istiyorum... :-)

8 yorum:

  1. Bugün sabah haberlerde görmüştüm İzmir kitap fuarını içim gitti. Büyük şehirlerin bu faydası var. Eğer ben orada olsaydım sabahtan akşama kadar kimse çıkartamazdı beni oradan diye söyledim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten orada zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorsun!

      Öğle saatlerinde bir başladım gezinmeye daha bir kısım yer vardı ama dizlerim daha fazla gezmeye razı olmadı :D

      Sil
  2. Öyle iyi anlıyorum ki o kitaplara iç geçirme halini. Ben de 19 Mayısı bekliyorum, Özdilek'de %50 indirim yapacaklarmış kitaplarda. Bu yazıyla ben de dolaştım o fuarı ve her bir kitaba dokundum.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel kısa bir zaman kalmış seninde kitaplara ulaşmana :)
      Ah! Ah! Daha ne kitaplar vardı, sahafların olduğu kısımlara bakmadım bile, o eski kitap kokusu, sararmış, narin sayfalara dokunma hissi...

      Sil
    2. Onun keyfi de başka :))

      Sil
  3. O his varya o his. O paran olmama hissi. En çok o yaralıyor içimi. Paran yok ve sevdiğine kavuşamıyorsun resmen..
    Ah ah paranın gözü kör olsun :)
    O kitaplar.. kitaplar...
    neyse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen.. Paranın gözü kör olsun!
      Olsun bir gün evimin her yerini kitaplarla dolduracağım :)

      Sil