19 Ocak 2013 Cumartesi

Bilim Kartları

When i was a child...

Ben çocukken, çok okurdum. Tamam haşereydim, biraz yaramazdım, sigortaları patlatmışlığım, evde minik yangın çıkarmışlığım (tamamen kontrol bendeydi), hatta kendimi bayıltma safhasına kadar getirmişliğim var ve hepsi bilim uğrunaydı. Daha doğrusu merak içgüdüsüyle. Tabi o zamanlar aklımız sadece oyunlara ve merak ettiğimiz şeyleri keşfetmeye odaklıydı şimdiki gibi bin bir parçaya bölünmüş halde değil.
Hani bir bilmece vardır;

Pazardan aldım bir tane
Eve geldim bin tane.

Aynısı büyüdükten sonra ki zihnimiz içinde geçerli sanırım ;)

O başka konu, ve bizim konumuzdan daha fazla sapmadan, o zamanlar bilim dergilerine hayrandım. Bilim Teknik, Bilim çocuk, Tübitak bilimsel deney kitapları falan hepsini aldırdırtım. (Artık pek ilgi çekici konu yayınlamıyorlar açıkçası o yüzden almıyorum)



Ve en sevdiğim şeylerden biri o Bilim Çocuk dergisinin verdiği bilim kartlarıydı. Değişik değişik konular hakkında basit bilgiler verir, genel kültürümüzü arttırırdılar. İşte o kartlarımı büyük bir özenle saklamışım bu güne kadar ve üç gün önce eski anılarıma göz atarken buldum. O kadar çok sevindim ki onları bulduğuma, çünkü onlar benim özüm kaybettiğim parçam. Hepsi o kadar güzel ki onları teker teker okumaya başladım ve takım yıldızlar kartlarındayım. Yıldız takımlarını ilk buradan öğrenmeye başlamasam da hangisini nerede bulacağımın bilgisine bunlar sayesinde sahip oldum. Sonra unuttuğum bilgileri ve öğrenilmesi gereken yeni bilgileri edinebilmek için kendi ansiklopedimi oluşturmaya başladım. Önce kendime yeteri kadar veri toplayayım belki bir gün oluşturduğum ve topladığım bilgileri sizlerle de paylaşırım. Her şey bir bütün halinde, eski ansiklopediler gibi...

2 yorum:

  1. Çok güzel tebrik ederim süper bir şey :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :)
    Bakalım artık bir şeyler yapmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil