23 Ocak 2013 Çarşamba

Araç Muayenesi

Aracımızın vize tarihi bir sonraki hafta dolacağı için fazla geç olmadan bugün için TüvTürk sitesinden randevu alıp aracımızın eksikliklerini gidermeye başladık.

Öncelikle Egzoz gaz pulunu aldık, Sonra aracın içini bir güzel süpürüp temizledim. Dış tarafını da önce ben, sonra yağan yağmur temizledi( Muayene istasyonuna giderken tamamen yeniden çamur içinde kaldı).

Her şey kontrol edildi ve randevu saatimize uyarak 12 de muayene istasyonundaydık.
Sıra numarası alıp, bir araba için 159 lira muayene ücreti yatırdık( ki bence bu fiyat çok pahalı) Sonra dışarıdaki numaraları takip edip kendi peronumuz da bekledik ve görevli gelip aracı muayeneye aldı.

Bütün bakım ve sonuçlardan sonra;
Araçta 3 ağır kusur, 4 hafif kusur bulundu. Tabi ki biz şok, çünkü arabamızın dış görüntüsüne her ne kadar önem vermiyorsakta(Biraz boyaları aşınık). İç aksamına gözümüz gibi bakarız.

Ağır kusurlar; Ön sağ/sol fren hortumlarında çatlak ve Ruhsatta onaylama yerinin kalmaması(İşte ben buna şok oldum çünkü kağıtta yer yok diye araba kusurlu sayılıyor, ki yeni kağıtı kendileri veriyorlar)

Gaziemir deki 6.sanayi sitesine gidip, bir ustaya anlattık durumu yeni boru alın değiştirelim dedi. Ve değiştirirken de abi bunlar sizi daha on yıl götürürmüş niye kusur yazmışlar dedi. Eh boruları inceleyince üzerinde toz ve minik çatlaktan başka bir şey olmadığını bizde gördük.

Neyse tamirat işlemi halledildi ve yeniden sıraya girdik. Tekrar muayene olup arabamızın pulunu alıp plakamıza yapıştırdık ve işlemimiz tamamlandı.

Bu arada oradaki çalışanların keyfi olarak karar verdiğini tespit ettim. Hepsi aracı kendisine göre farklı muayene ediyor ve işlemi bitiriyor.

Buradan TüvTürk'ün kusur listesine ulaşabilirsiniz. Önce kontrollerinizi yapıp gitmeniz zamanınızı harcamamanız açısından önemli, bir çok kişiyi bizimkine göre daha göz önünde ve basit şeyler için geri yolluyorlar.

Herkese kazasız belasız iyi yolculuklar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder