15 Mart 2013 Cuma

StarGate

Yıldız Geçidi Serisi


Serisi olan hikayelerden sanırım biraz fazla hoşlanıyorum. Hatta ve hatta hiç bitmesinler istiyorum...

Stargate SG-1, Atlantis ve Universe şeklinde 3 seriye sahip bir dizi bahsetmekte olduğum. Gerçekten hayal gücü, kurgu, senaryo ve oyuncular efsaneler. Daha önceden MacGyver dizisinden R. Dean Anderson diziye başlama sebebimdi aslında, konusunun da ayrı bir büyüleyiciliği olduğu ise muhakkak.

İlk olarak 1994te Kurt Russel'in başrolünde oynadığı film ile başlıyor konumuz.

Bir grup bilim adamı mısırda yapılan kazılar sırasında devasa bir halka bulurlar ve bir süre sonra bu muazzam nesnenin dünya dışı bir maddeden yapıldığını keşfederler.Kısa süre sonra kazara bunu çalıştırırlar ve yaşanan bir kazadan sonra onu depolarına kaldırırlar. Taaa ki üzerinde yeniden çalışılmaya başlanana kadar, bir mısır arkeoloğu mısırlıların uzaylı olduğunu inatla savunmakta ve bu konudaki bulgularını diğer bilimadamlarına kabul ettirmeye çalışmaktadır. Ve bir gün onun bu tezi yardımıyla o halkanın ne işe yaradığı ve nasıl çalıştığı keşfedilir. Stargate! İlk keşif görevinde yaşanan bazı olaylardan sonra Ra ile karşılaşırlar. Neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız filmi izlemeniz lazım.

Sonra SG-1 dizisinde bu olaydan bir kaç yıl sonra bu halkanın tekrar aktif hale gelmesiyle yaşanan olaylar ve bu cihazın dünya toplumuna yararlı olabilecek teknoloji, ittifak, ilaç ve bilgi edinilmek amacıyla kullanılmaya başlanmasını konu alıyor. Ve bu operasyonların başındaki SG-1 takımının başından geçenler anlatılıyor.

Atlantiste, biz insanların yıllardır aradığı ve hala bulamadığı kayıp kıtanın aslında başka bir yerde olduğunu keşfediyorlar. Oraya giden ekibin başından geçenler ve tamamen farklı bir kurguyla gelişen olaylar konu alınıyor.

Universe ise bizim eski insanlar denilen yüksek aydınlanma ve gelişmişlik düzeyine ulaşmış varlıkların ilkel dönemlerinde evrenin çeşitli yerlerine göndermiş oldukları araştırma gemisinin ve yeni gelen mürettebatının yaşadığı olaylar anlatılıyordu yarım kaldı. İnşallah yaptıkları yanlışın farkına varıp yeniden devam ettireceklerdir.


Burada uzun uzun her şeyi anlatamadım ama bilmenizi isterim ki olayların mantığa biraz yakın olması, uyumlu tarihsel bazı kurgular diziyi çok hoş bir hale getiriyor. Resmen 3.kez yeniden izlemeye başladım, çünkü  zihnimin boşa çalışması yerine fantastik hayaller dünyasına dalmasını tercih ediyorum. 3 film ve toplam 17 sezonluk 3 diziden oluşan bu seriyi izleyin izlettirin. Gözünüz korkmasın başlayınca nasıl bittiğinin farkına bile varmıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder