26 Ekim 2013 Cumartesi

İnsan Vücudu Sergisi

Geçtiğimiz ay İzmir Kültürpark'ta sunumu başlayan İnsan Vücudu sergisine dün gitme fırsatı buldum. Böyle büyük bir çalışma yapmayı düşünen ekibe teşekkürler...

İnsana dair her şeyi bulabileceğiniz güzel bir sergi, kas sisteminin her bir lifinden sinirlerin en incesine, gerçek gözden damarların renklendirilmiş hallerine, iç organlarımızın her bir parçasından derimize bütün parçalarımız bulunmakta.



En ilginç kısımlardan biri bütün vücudun mr görüntüsü şeklinde milimetrik olarak kesilip sergilendiği kısımdı. O kadar ince ve düzgün kesim yapmak büyük bir uğraş gerektirdiğini düşünüyorum. İskelet sistemiyle, kas sisteminin el ele tutuştuğu heykel ayrı bir sanat diyebilirim. Çalışmayı yapan çinli profesör Çinli gönüllü bağışlayıcıların kadavralarını sanata dönüştürmüş diyebilirim. (Hala ölenlerin pek gönüllü olmadıklarını düşünmüyor da değilim).

Benim ilgimi en çok çeken kısmı oluşma sürecimiz yani cenin oluşumu. Hafta hafta her bir cenin korumaya alınmış ve sergileniyor. Bir zamanlar ne kadar küçük olduğunuza inanamayacaksınız! Bebekler her zaman tatlıdır ya, işte bu anne karnında ilk haftadan beri o tatlılık mevcut. Ama o bebeklerin eğer alınmasalarmış dünyada nasıl bir yer edecekleri veya yaşama haklarının ellerinden alınmasının kötülüğü her bir görselde aklıma geliyor...

Genel olarak fırsat bulabilen herkesin görmesi gereken bir sergi. Bilet fiyatlarının yüksekliği beklentilerimizin yüksekliğini karşılamaması ise en büyük dezavantajı! Daha uygun bir fiyat belirleyebilirlerdi.

Hafta içi; Öğrenci 18 TL, Yetişkin 25 TL hafta sonu ise fiyatlar biraz daha artıyor.

Daha fazla bilgi için: THE HUMAN BODY EXHIBITION

3 yorum:

  1. ya buna çok gitmek istedim ama çok pahalı gibi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef! Görülmesi gereken bir sergi ama görsellere oranla belirlenen fiyat yüksek.
      Dört kişi gitmeyi düşünürseniz 65 TL'lik aile paketi biraz uygun oluyor.

      Sil