24 Aralık 2013 Salı

Rüya kontrol

Lucid Dream!



Aranızda Inception(Başlangıç) filmini izlemeyen kaldı mı? Varsa bıraksın okumayı izlesin öyle gelsin. Nedeni ise bahsedeceğim konuyu en rahat şekilde o filmi izleyenler gözünde canlandırabileceklerdir.

Kısaca filmde adamımız Cobb(Leonardo DiCaprio) rüyalarını kontrol etmeyi bilen hatta belirli bir bağlantı sayesinde başkalarınında rüyalarını kontrol edebilen biridir. Bir gün bir iş teklifi alır ve macera başlar...



Rüyaların kontrol edilebildiğini ilk defa bir arkadaşımdan duymuştum, film çıkmadan bir süre öncesiydi sanırım. Kendini bu konuda gerekli araştırmaları yapmış ve kendi üzerinde çalışmaya başlamış. Her gün rüyaları hatırlamaya çalışma onları not alma falan hatırladığım başlangıç kısımlarıydı. Zamanla bilinç altını manipüle ederek rüyalarında çeşitli objelere odaklanma, onların yerini değiştirmeye çalışma gibi durumlardan söz etmişti. Aradan çok uzun zaman geçtiği için bazı olayları abartıyor olabilirim.

Ben rüyalarını hatırlamayan biri olarak, yani halk arasında rüya görmemek durumu ki rüya görmeden uyumak diye bir şeyin olmadığını kanıtlayan biliminsanları var. Rüyalarımı yönlendirmeye çalışmanın çok gereksiz olduğunu düşünüyordum ve hala öyle düşünüyorum. Lakin sonrasında yaptığım araştırmalarla bu konu üzerine aşırı kafa yoran ve rüyalarında yaşamayı bir amaç haline getiren insanlar varmış. Gerçek hayatta gerçekleştiremedikleri bir çok şeyi orada sadece düşünce gücüyle gerçekleştirebilme fikri gerçekten cazip bir öneri.

Kendim denemeye yeltenmediğim için ve niyetimde olmadığından, biraz araştırma yaparak olayın gerçeklik derecesini araştırabilir, kendiniz böyle bir şeyi deneyebilirsiniz. Eğer inglizce seviyeniz yeterli düzeyde ise World of Lucid Dreaming sitesinde ayrıntılı açıklamalar ve tekniklerden bahsediyor.

Siteler arasında gezinirken dikkatimi çeken bu site sonrasında rüyalarınızı kontrol edebileceğinizi öğrenmenin ilginizi çekeceğini düşündüm :-)

İyi uykular...
Ve dikkat edin rüyanın parçalanmasın!

7 yorum:

  1. Ben varım izlemeyen! Ama konusu çok ilginç nasıl izlemedim ben tüüh bana! :) Film listeme ekleyeceğim ve İzleyceğim

    YanıtlaSil
  2. İnanamadım şimdi O.O
    En kısa zamanda yorumlarını bekliyorum filmle ilgili :)

    YanıtlaSil
  3. Beyni lucid dream'e geçiren bazı alpha dalga frekansları var. Hiç bu konuda araştırma yapmış mıydın?

    YanıtlaSil
  4. Uyku haline uygulanan dış etkenler olduğunu duymuştum ama o konuda hiç araştırma yapmadım :(

    YanıtlaSil
  5. Ben o zaman daha sonra geleyim.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Filmi seyretmedim. Pehito daha sonra geleyim demis ama ben daha sonra gelmedim. :) Firsatim olunca seyrederim ama sana su kadarini söyleyeyim: Rüyalarimi kontrol edebiliyorum. Daha dogrusu bir rüyam yarim kaldiginda, yatip devamini görebiliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Seyret seyret gerçekten ilginç bir film.
    Ben onu hiç başaramadım işte kalkınca bir saniye bir şey hatırlar gibi oluyorum yat devam etsin, yok bir türlü olmadı :( İmrendim sana :)

    YanıtlaSil