27 Aralık 2013 Cuma

Ne desem boş!

Gündemler ilgili bir yazı yamaya çalıştım, yaz yaz bir türlü sonunun gelmeyeceği kanaatine vardım ve vazgeçtim yazmaktan. Çünkü ben burada ne söylersem söyleyeyim boş, öyle boş insanlar var ki düşünce kavramından yoksun onlara laf anlatmaktansa, önce deveye hendek atlatır, sonra kutup ayısına çölde yaşamaya alıştırırım, daha sonra maymuna konuşmayı öğretir ve onunla daha kültürel bir alışveriş içinde olurum.

Allah herkesin ne hali varsa onu göstersin diyorum.

Kurunun yanında yaşların yanmasına üzülüyorum en çok...

İnsanlığın güç ve para hırsının limitlerinin olmadığını, her şeyi kendilerine istediklerini, kendi görüşleri, düşünceleri dışında başka insanlarında yaşamaması gerektiğini düşünenler var hala. Sonra bu insanlar birde demokrasiden bahsediyorlar. Boş veriyorum artık, alıştım. En kötüsü de bu zaten ilkel düşünce yapısına o kadar alışmışız ki, yepyeni bir fikri uygulamaya geçirmekte zorlanıyoruz.


Neyse fazla konuşmadan söylemek istediğim tek bir şey var, bize tamamen yepyeni bir siyasi düzen gelmeli. Demokrasi bize fazla geliyor ve tek adam diktatörlüğü(padişahlık) de hiç iç açıcı bir yönetim şekli değil. Belki Türk milletinin yapısına uygun benzersiz bir yönetim şekli bulunabilir siz ne düşünüyorsunuz?



4 yorum:

  1. Anarşizm gelsin valla, siyasetçilerin olmadığı hayat daha güzel olur eminim.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum, Siyasetçilerin olmadığı bir dünya daha temiz ve daha dürüst olur sanırım

    YanıtlaSil
  3. Bence herkes kendini yönetsin. Ben de bu geçtiğimiz zamanı anlatan bir yazı yazmak istedim ama yaz yaz bitmez ve sonu yok.
    Zaten olanlar bizim halk olarak hiçbir şey olduğumuzu o kadar gözler önüne seriyor ki ne yapabiliriz. Hiçiz, hiç yerine konmuşuz.
    Umarım her şey sil baştan olur. Geçmişe dair tek bir iz kalmaz.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
  4. Her gelen halkla geliyor ve bir daha ayrılmayıp hep halkı hiç yerine koyuyor ve bir o kadar da üzücü olan halk buna hiç sesini çıkartmıyor.

    Belkide dediğin gibi her şeye sil baştan başlamak lazım...

    YanıtlaSil