23 Kasım 2013 Cumartesi

20 li yaşlar

Bir arkadaşımın paylaştığı yazıda 20'li yaşlarımızda yapmamız gereken bazı durumlardan bir liste oluşturulmuş 20 maddelik bu listeye bir göz atmanızı tavsiye ederim ben yolun yarısına gelmiş olmam ve yaklaşık olarak yarısını yapmış olmam idare eder bir durumda ilerlediğimi gösteriyor sanırım :)

********

20'li Yaşlarınızda Başarmanız Gereken 20 Şey

20'li yaşlar hayatımız için inanılmaz önemlidir. Yetişkin bir insan olduğumuz ve karakterimizin şekillendiği yıllardır. Bu yaşlarda elde edilen alışkanlıklar hayatımızın geri kalanında da muhtemelen bizimle beraber olacaktır. 30'lu yaşlarınızda nasıl bir insan olacağımızı 20'li yaşlardaki alışkanlıklarınız belirleyecektir.
İşte tam bu yüzden kendimize bir çeki düzen verip, dışardan birisiymiş gibi kendimizi eleştirmemiz lazım.
Sizin için 20'li yaşlarda başarmanız gereken 20 şeyi derledik...
20 - Geçmişi geçmişte bırakın ve geleceğe bakın!
29 yaşınıza geldiğinizde geçmişte bir çok başarısızlığınız olduğunu farkedeceksiniz, ancak daha da önemlisi gelecekte başaracağınız daha çok fazla şeyin olduğudur. Geçmişe takılı kalmayın, hemen hedeflerinizi belirleyip bu hedefler doğrultusunda aksiyon almaya başlayın!
19- Artık bir yetişkin olduğunuzun farkına varın!
27 yaşınıza geldiğinizde artık şunun bilincine tamamiyle varmış olmanız lazım. SİZ BİR YETİŞKİNSİNİZ! O şekilde davranın, ona göre hareket edin. Sorumluluk alın ve sorumluluk sahibi olun
18- Çevrenizi düzenlemeyi ve düzenli tutmayı alışkanlık haline getirin!
Atalarımız boşuna aslan yattığı yerden belli olur dememiş. Eviniz, odanız, ofisiniz, hatta bilgisayarınızın masaüstü sizin nasıl bir insan olduğunuzu gösterir. Vaktinizin büyük kısmını geçirdiğiniz bu ortamlarda huzurlu olmak için düzenli olun. Ve unutmayın, ister erkek olun ister kadın, düzensizlik karşı cinsi her zaman iter!
17- Vücudunuza ve Sağlığınıza Dikkat Edin
Egzersiz yapmak önemlidir. Artık o çok enerji harcadığınız, ne kadar yerseniz yiyin, vücut şeklinizin bozulmadığı çağlar geride kalmak üzere. Yaşlandıkça bunun önemini ve değerini daha çok hissedeceksiniz, o yüzden egzersiz yapmayı, yediğinize içtiğinize dikkat etmeyi şimdiden alışkanlık haline getirin
16- İyi Giyinmeyi Öğrenin
İyi giyinmek demek kıyafetlere binlerce lira harcamak demek değildir. Kadınlar topuklu ayakkabılara alışmalı, erkekler de takım elbiseyi iyi bir şekilde taşımalı. İşiniz bunu gerektirmeyebilir ama defalarca bu kıyafetleri giymeniz gereken durumla karşılaşacaksınız. Ayrıca güzel ve uyumlu giyinmek ikili ilişkilerde (flört veya günlük) çok önemlidir.
15- Para Biriktirmeye Başlayın
Damlaya damlaya göl olur.. Şimdiden para biriktirmeye başlayın. Hemen milyoner olmak zorunda değilsiniz ama 40'lı yaşlarınızda iyi bir yaşam sürmek istiyorsanız, para biriktirin.
14- Çevrenize Uyum Göstermeyi Öğrenin
İsyankar yıllarınız geride kaldı.. Herkes beni olduğum gibi kabul etsin asiliğini bir kenara bırakın. Herkes değişir, hepimiz değişeceğiz. Ve değişim süreklidir. İşinize, ilişkinize göre çevrenize ve karşınızdaki kişilere karşı uyum sağlamayı öğrenin. Buna direndikçe ileride daha fazla problem yaşayacaksınız. Kimse sizden karakterinizi kökten değiştirin, bambaşka insan olun diye birşey istemiyor. Sadece uyumlu olun..
13- İdeal Eşinizi Belirleyin
Bazıları aşkı tamamen kader veya şans olarak görür. Ama diğer bir yandan, sevme veya aşık olma bir karardır, tamamen şans eseri olan bir şey değil. İdeal eşinizi %100 karşılayacak birisiyle tanışamayabilirsiniz, ancak ilişkinizde ne isteyeceğinize ve nasıl biriyle birlikte olmak istediğinize karar verirseniz o kişiyi bulmak daha kolay olacaktır.
12- Ailenizi İhmal Etmeyin
Aile önemlidir. Üniversiteyi şehir dışında okumuş, işe başka bir şehirde başlamış olabilirsiniz. Ailenizle ilişkilerinizi ihmal etmeyin, yeni kuracağınız aileyi, köklü bir aile ağacı üzerine inşa etmek size her zaman huzur getirecektir. Unutmayın sizi koşulsuz şartsız seven sadece ailenizdir.

11- Arkadaşlarınızı Etrafınızda Bulunmasını İstediğiniz Kişilerden Seçin
Yakın arkadaşlar önemlidir, ama köklü bir arkadaşlık ilişkisi kurmak yıllar gerektirir. Hem zaten kim 30'undan sonra yeni arkadaşlıklar kuruyor ki? Artık o sürekli arkadaşlarınızla küstüğünüz, bozuştuğunuz yıllar geçti. Arkadaşlarınızı kırmamaya özen gösterin, onları etrafınızda tutun. Artık bir yetişkinsiniz ve onlara hiç ihtiyacınız olmadığı kadar ihtiyaç duyacaksınız!

10- Neyi Yapmaktan Hoşlandığınızı Keşfedin
Çok az sayıda şanslı kişi gerçekten sevdiği işi yapıyor. Neden siz bu az sayıda kişilerden olmayasınız? Ne üzerine çalışmak istediğinizi belirleyin ve 20'li yaşlarınızı bu iş için altyapı hazırlayarak geçirin. 30'lu yaşlarınızda işinizden sıkılırsanız ve bambaşka bir şey yapmak isterseniz, şunu unutmayın ki, kimse tecrübesiz 30 yaşında birini işe almaz..

9- Her zaman hayal ettiğiniz vücuda sahip olun!
Yaşınız ilerleyince bunu başarmak çok ama çok zor olacak. Üst maddelerde yazdığımız egzersiz işini biraz abartıp gerçekten kıskanılacak bir vücuda sahip olmamanız için hiç bir sebep ve engel yok.

8- Gündemi ve Önemli Olayları Takip Edin
Hayatı anlamak için gündemi ve önemli olayları takip etmek çok önemlidir. Düzenli olarak haberleri takip edin. Onedio.com'u her gün, günde bir kaç defa ziyaret edin :) Hayata karşı bir bakış açınız oluşsun, insanlarla konuşacak şeyleriniz olsun.

7- Düzenli Okumayı Alışkanlık Haline Getirin
Bu yaşa kadar getirmediyseniz, kendinize karşı çok büyük bir suç işlemişsiniz demek. Her zaman okuyun, yeni şeyler öğrenin

6- Hedeflerinizi Net Bir Şekilde Belirleyin
Hedeflerinizi belirlemezseniz, yerinizde sayarsınız. Döner dolaşır aynı çıkmaza takılırsınız. Nereye gitmek istediğinize 20'li yaşlarınızda karar verin ki, 30'lu ve 40'lı yaşlarda hedeflerinize ulaşın. Size mutluluk ve huzur getireceğine emin olabilirsiniz.

5- Borçlanmayın, Borçlarınızdan Kurtulun
Para biriktirmeye başlamadan önce borçlanmamayı öğrenmelisiniz. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Borç öyle bir bataktır ki, borç almaya başladınız mı gerisi gelir, kurtulamazsınız.

4- Bankaya Para Koyun ve Unutun
Sizi çok tahrik eden değişik yatırım metodları olabilir. Borsa oynamak, süper bir fikri olan arkadaşınıza para vererek ortak olmak gibi. Bunları 30'lu yaşlarınıza bırakın. Daha çok paranız olduğu zaman daha kontrollü risk alabilirsiniz.

3- Yanlış İnsanlarla İlişki Yaşayın
Doğru insanı bulmak için, ve bulduğunuzu anlamak için yanlış insanlarla birlikte olmanız gerekir. Hata yapmaktan korkmayın, ilişkinizde sürüklenmeyin, ipleri elinize alın.

2- Kendi Evinizde Yaşayın
Ailenizle yaşamak veya ev arkadaşıyla yaşamak daha az maliyetli ve eğlenceli olabilir. Ancak herkes 20'li yaşlarında yalnız yaşamayı tecrübe etmeli. Kendinizi daha iyi tanımanızı ve ayaklarınız üstünde durmanızı sağlar. Hem evlendikten sonra bir daha bu fırsatı bulamayacaksınız..

1- Kendi Ayaklarınız Üstünde Durun
Başkalarına sırtınızı dayamayın. Ne kadar zor olursa olsun hayatta başarılı olmak için kendi kararlarınızı kendiniz vermeniz gerekecek. Kazandığınız paraya göre planlama yapın ve o planlara uymaya çalışın.


Alıntıdır!
Kaynak: Onedio

1 yorum: