7 Kasım 2014 Cuma

Uzak uzak bir yolda!

O kadar yazasım vardı. Kaçtı gitti!



Bizim servis yolu uzun bir zaman alıyor. Kendi iç dünyana o kadar çok gömülebiliyorsun ki, içinden çıkamıyorsun bile bazen. Kendimi dağlardaki tapınaklarda inzivaya çekilmiş keşişler gibi hissediyorum yol sürelerinde.

Aslında diziler, müzik ve kitap benim hep yanımda dostum oluyorlar. Fakat hiç biri bir insanla yapılacak olan sıcak sohbetin yerini tutamaz.

Yalnızlığı severim aslında, yalnız büyüdüm, yalnızım. Yalnızlığa o kadar çok alışmışım ki, bir insanla nasıl vakit geçireceğim, konuşacağımı bilmiyorum. Bu durumdan hep yakınırım, hiç yardımcı olabilecek birini bulamadım. Aslında konuşanlar var, vakit geçirmeye çalışanlarda var, lakin hiç kimse istediğim şekilde bunları yapmıyor.


Dinlemekten anladığım tek şey insanların sorunları hiç bitmiyor. Çünkü kulaklarıma gelen sözcükler hiç eksik olmuyor. Sanırım benim için mutluluk derin bir sessizlik, derin ama paylaşılan bir sessizlik!
Kafanı kafasına koyup gözlerini kapattığında içinde duyduğun huzur ve mutluluk.

Eh tabi ki de bunları sevgilimle yapmayı istiyorum. Çünkü sevgilimin beni anlamasını istiyorum. Hatta beni anlayacak birini aramaya kendimi o kadar kaptırmışım ki, zamanın geçişiyle o kadar sabırsızlaşmışım ki, yoldan geçen her dikkatimi çeken kızı durdurup gözlerinin içine bakıp"Sen o musun?" diye sormak istiyorum. Zaten hiç bir şekilde o olup olmadığını anlamayacağımdır büyük ihtimalle.

Aşk konusunda tam bir malımdır çünkü, hatta en katıksızından. Hatta hoşlandığım gibi yaptığım saçmalıklar yüzünden bir çok iyi arkadaş kaybetmişimdir. Sanki evren beni saçmalık yap der gibi dürtükler hep! Başarırım da! Jar Jar Binks gibi iyi bir şey yapayım derken olayı batırırım. O batıra batıra olayı çözebiliyorken ben sıvama yaparım. Bir tüy dikmediğim kalır üzerine ki onuda yapmışımdır belki hiç bilmeden.




Güç hiç bir zaman benimle olmadı ama belki sizinle olur! İyi akşamlar :-)

2 yorum:

  1. Sessizliği paylaşacak bir insan, ne büyük şans değil mi düşünürsen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir şans ve bulabilmek için çok küçük bir ihtimal...

      Sil