17 Kasım 2014 Pazartesi

İlişkiler ve ben

Yazmasam olmayacak, çünkü burasıda benim deşarj olma yerim.

Bugün üç farklı arkadaşımdan ilişki durumlarını dinledim, herkesin sorunu tabi ki farklı ve bunlardan burada bahsedecek değilim. Fakat onların sorunları bile bende bir özlem uyandırıyor... 



Düşünün tamamen boş hiç bir ilişkisi olmayan biri olarak birinin kavgası bana "Keşke sevgilim olsa da kavga etsem" diye düşündürüyorsa ortada büyük bir sorun var demek :D

Açıkçası karşımdaki birinden ne beklemeliyim bende bilmiyorum. Arkadaşların akıl danışmak için bana başvurması ise bir o kadar komiğime gidiyor. Çünkü ben o işlerden hiç anlamıyorum bea! Hep bahsederim ben öyle cool bir adam değilim, son iki yıla kadar hep aklımda biri olur onu sever platonik takılır, sonra da onuda batırır elime yüzüme bulaştırırdım. Artık aklıma biri bile girmiyor, çünkü olacakları biliyorum. 

İşte bir gün benim olasılık hesaplarımı altüst eden birisi karşıma çıkarsa aşık olurum. 




Daha önce yaşadığım iki olayı aşk yanılgısı olarak isimlendiriyorum artık çünkü aşık olduğun insandan vazgeçemez, kalbinin bir yerinde saklarsın. Benim o zaman hissettiklerim aşk gibiydi belki ama tamamen zihnimde gerçekleşen hikaye kurgusuydu. 

Herkes karşısında belirli özellikler aramakta eh benimde istediğim özellikler var tabi;

Şu kitapları okusun, şu filmleri beğensin, şu dizlere bayılsın, onu sevsin şunu yapsın falan ama sonra düşününce onları ben zaten yapıyorum. Niye kendimle beraber olayım ki? Onun yerine tam tersi aktivitelerden zevk alan biri olmalı ki birbirimizin dünyasını genişletip hayatlarımıza renk katabilmeliyiz.

Güzellik, görecelidir. Bana göre güzel olsun ve yanıma yakışsın yeter derim hep o yüzden öyle kalsın. 

Sevsin, zaten sevmeyince olmaz bu işler. :D

Birlikte geçirebileceğimiz vakit oluşturabilsin. Sanırım en önemlisi bu birbirimize zaman ayıramıyorsak beraber olmanın ne anlamı var ki?


Bunları düşündükten sonra olmayacağını biliyorum zaten, çünkü benim sevgim dibime çökmüş. Şöyle çalkalayıp, ters düz etmeli. Ayran değilim belki ama ona benzer bir haldeyim sanırım.



Bugün sınav haşırttıbılakbord! olduğu için nette gezindim biraz ve onedio da yazılan Olgun kadın ve Şımarık kız hakkında bir yazıya denk geldim.Güzel yazmışlar. Şöyle baktığımda son günlerde tek bir kişi şaşırtmıştı beni o yüzden de hoşlanmıştım zaten ondan ve yazıyı okuyunca fark ettim ki yaşına göre olgunluğundan hoşlanmışım. Eh benim birinden anlık hoşlanmam bile batırmama yettiği için o işi de başarıyla batırdım. :D




Pff! Keşke bende beni anlayan veya derdimi anlatabileceğim biriyle konuşabilsem... İyi gelirdi ha!


Neyse sonra görüşürüz, daha 6 vize beni bekler O.O

13 yorum:

  1. Farklı aktivitelerden zevk alması evet renk katabilir ilişkiye ama uzun vadede yıpratıcı da olabilir. Ben şahsen, hayata bakış açıları, zevkleri vs. birbirine benzeyen insanların daha keyifli bir ilişki yaşadıklarına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, hayata bakış açısı ve zevkleri birbirine benzemeli. Buna ek olarak farklı ilgi alanları olmalı ki bir farklılık olsun.

      İkisi de kitap okumayı severken, biri klasik edebiyat diğeri fantastik edebiyat gibi :D

      Bir ilişki iki insanında gelişimine bir katkı sağlıyorsa mükemmeldir bana göre. Hep aynı rutini takip etmek biraz sıkıcı gibi...

      Sil
  2. Bence birlikte olacağın kişiyi kafanda büyütme. Dene ve gör... Biten ilişkiler her zaman bir şeyler öğretir ve bir sonraki ilişkinin daha iyi olmasını sağlar. Bu arada yaşadıkların yüzünde tatlı bir tebessüm bırakır. Diyeceğim o ki, mükemmel insanı beklemekle ömrünü geçirme, deneme yanılma yöntemiyle ilerle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme yanılma yöntemi zaten favorim tek sorun deneme yapacaklarımı zor seçiyorum ondan kurtulmak lazım :D

      Sil
    2. Yazına yorum yapmaya kalkışınca bir yazı çıktı ortaya.. Yazınca bayağı uzadı. Okuyabilirsen / okumak istersen eğer: http://yagmuravesana.blogspot.com.tr/2014/11/ask-olmak-ask-olmak.html?m=1

      Sil
  3. Kusura bakmayın ama ben bu şu kızlardan hoşlanıyorum deneyelim hadi sonra kızı tanıyorsun soguyorsun dimi bazı özellikleri hoşuna gitmiyor ya da bir şeyler eksik diyorsun ilk önce sen aşk mı istiyorsun? sevgimi ? ona bir karar ver aşk olucagın insanı seçemezsin ya da aşk oldugun zaman kızın özelliklerine bakmasın beynin degil kalbin seçer çünkü istedigim bütün özellikler var tamam ben bu kıza aşk olıyım olmaz kız dan hoşlanıyorsun berabersiniz en fazla ona karşı sevgi hissedersin ya da tamamen sogursun şu ana kadar aşk olmamıssın ve bu duyguyu yaşamak istiyorsun seni anlıyorum çünkü bende hiç aşk olmadım ama ben pek hevesli degilim çünkü bana göre aşk yanında acıyıda getirir çevremden biliyorum sana diycegim hiç boşuna şöyle olsun şu özellikleride olsun aşk olurum deme sen seçemesin çünkü aşk olucagın kişiyi o deneme yanılma işide sana aşkı getirmez çünkü gördügün anda kalbini ele geçirmemişse kimyanı bozmamışsa en fazla sevebilirsin hoşlandıgın kişiyi ya da tanıdıkça sogursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk nedir? Hormonlarının zihinsel dengesini bozmasıdır insanın.
      Benim kimyam üç kere bozuldu derim, aşk mıdır bilmem ama sağlam dağıtmışımdır o zamanlarda. Sonra toparladım, imkansız olduğunu biliyorum veya mevcut durumda değişmeyeceğini biliyordum durumların.

      Bir insandan hoşlanırsın, tanırsın, seversin. Senin düşüncenden farklı olarak bu üç yolun tamamını içine alan bir yerde aşık olursun.

      Aşk anlık bir duygudur. Fakat etkileri kalıcıdır...
      Yanıldığın tek bir şey var aşık olacağın kişiyi seçebilirsin, bu tamamen senin kafanın içinde olan bir şey çünkü

      Sil
    2. bence baglanmak ve alışkanlık aşk demişsin kimyan bozulmuştur çünkü alışkanlıklardan kurtulmak zordur baglandıgın bir şeyi bırakmak zordur ben açıklıyım güzel bulmuşsun (hoşlanmak kısmı) tanımak evresi( istedigin kriterleri arama kısmı) ve onaylamıssın baglanmaya başlamıssın platonik kısma gelince insan aşk olmak istiyince aşk adı altında hoşlanmak begenmek aşka özentilik bir çok çeşit var çiftleri görünce genel anlamda konusuyorum aşk olmak ve yalnızlıgın bitmesini istiyorlar bunun içinde adayları seçiyorlar ve mantıkken uygun olunca ilişkiler başlıyor insan aşık olucagı kişiyi seçemez sevgi tamam ama aşk hayır aşk bir an da olur belki bir bakışta belki bir iki merhabada konuşmada beyin onaylıyor diye kalb onaylamaz aşkta mantık olmaz aşk anlıktır diyorsunuz aşk anlıksa iki taraftan biri aşk degil demektir her zaman bir taraf diger taraftan daha çok sever aşk ömrü var derler o ömrü uzatmak ve kısaltmak bizim elimizdedir

      Sil
    3. Aşk karşılıklı da olabilir. Aynı anda iki kişi birbirine aşık olabilir!

      Aşk birbirini hiç tanımayan insanlar arasında olabileceği gibi birbirini yıllardır tanıyan insanlar arasında da olabilir. Örnek olarak benim hiç bir kriterime hiç uymayan bir arkadaşıma bir anda aşık olduğumu biliyorum. Çünkü ben durumu başka türlü açıklayamam, aniden o filmlerde anlatılan hisler gerçekleşti.

      Aşk garip bir şeydir yani öyle anlatılarak, tartışılarak anlatabileceğimiz bir durum değil kişiden kişiye değişen öznel bir durumdur. Ve ne yazık ki ömrü vardır. Ondan geriye kalanlar ise gerçeklerdir ve onların hep güzel olması en güzel dileğimdir.

      Sil
  4. Bu arada başınızı agrıtıysam kusura bakmayın evet her insan aşk farklı yaşar Size katılıyorum umarım O kişiyi bulur ve hikayenizi mutlu sonla bitirebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok daha neler memnun oldum yazdıklarıma yorum geldi diye :-)
      Büyük ihtimalle ben aradığımı bulmam o beni bulur :D

      Sil
    2. Orasını bilemem başınızı agrıtmadıgıma sevindim güzel yazıyorsunuz

      Sil