10 Ekim 2014 Cuma

Zamane




Artık kimseyle konuşmaz oldum.
Otobüste giderken fark ettim, yanımda biri oturuyor. Onunla konuşmak yerine ben kulaklıklarımı takıp müzik dinliyorum ya zaten onun da kulaklıkları takılı müzik dinliyordu. Hem nemelazım sapık falan zanneder, güzel bir kızdı ya!

Arkadaşlarımla da pek görüştüğüm söylenemez, hep sözleşiriz sonra o öyle olduğu yerde kalıverir kimse hiç kılını oynatmaz buluşalım diye sonra işleri vardır diye düşünürüm ben ne rahatsız edeceğim çocukları şimdi.


Ama canı sıkılıyor bea insanın! Bi sinemaya gideyim diyorum yanıma biri yok, meretinde tadı yanıbaşında dürtekleyeceğin insan olduğunda çıkıyor. Fısıldaşmalar, kahkahalar anısatmalar falan olacak öyle izlenir film dediğin. Millet yalnız gidince telefon ışıklarını kapatın diye söylenirken buluyor kendini, a bre çocuk film izlemeye mi geldin facebok'ta gezinmeye mi sinemaya?


Sonra kendimi yaşlı amcalar gibi hissediyorum, o huysuz, sevimsiz insanlar var ya onlar gibi. Her şeyden şikayet ededururum. Çevremdekilerde sıkılıyordur hani, bende olsam bende sıkılırdım, makineli tüfek gibi ötüp duran, adamın yaşamını böğründen çekip alanlardan.


Lazım artık beni çekebilecek, iki kelamın lafını bükecek, çayın iyisinden, kahvenin telvesinden anlayan bir arkadaş... Şöyle geldik mi yan yana aklıma gelmeyecek nasıl kaçsam acaba diye çünkü kendi yalnızlığım içinde ölüp gidivereceğim kafa dinleyeceğim diye. Öyle biri olmalı ki anca işi düşünce arayan dalkavuklardan kurtarıverecek beni alıp götürecek huzurun dingin limanlarına.


P.S. : Okuduğum kitaptaki anlatım benim çok hoşuma gitti bir de öyle yazayım dedim :-)
Bu arada blog teması yapmak ne çetrefilli işmiş arkadaş.

6 yorum:

  1. Belki de amcalar teyzeler sadece nesil farkından değil gerçekten yalnızlıktan sarıyorlardır etrafa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, yalnızlık fena bir durum onlarda aslında bir nevi ilgi çekmek istiyorlar sanırım.

      Sil
  2. Zaman zaman insan böyle hissetmiyor değil.
    Kendimi kedili teyze gibi hissediyorum bazen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan hiç bir zaman aradığını bulamıyor çünkü..

      Sen kedili teyze değilmiydin zaten :D

      Sil
  3. Görsel de ne güzel uymuş içeriğe...
    Kimi zaman herkesin kendini biraz yalnız hissetmesi normal sanırım. Hatta bu iyi bile oluyor.

    Bu arada ben de yanımda biriyle sinemaya gitmeyi pek sevmiyorum. Film izlerken yanımda birinin konuşmasına, soru sormasına dayanamıyorum pek.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Up filmi güzeldir :)

      Yalnızlık güzeldir, yalnız olmamak ta güzeldir. Önemli olan ikisinin derecesini ayarlayabilecek biri olmak ve öyle insanlarla birlikte olmak bana göre..

      Yalnız gittiğimde bir boşluk oluyor çıkarken, film hakkında konuşacak birileri lazım bana, ama filmi izlerken konuşmasın lütfen yoksa küreği ağzının ortasına yer :D

      Sil