12 Aralık 2014 Cuma

Haberler

Haberler o kadar çok midemi bulandırıyor ki! Artık görmeye hatta duymaya bile tahammülüm kalmamış. Siteler, gazeteler, dergiler, televizyon yani bildiğiniz tüm bu haber yapan medya yolları başlıca bir hastalık yuvası hatta devasa bir şehrin çöplüğü...


Televizyonda bütün gün boş boş konuşmalar ve tartışmalar. Haber bültenlerinde gizli kapaklı haberler, öldürülme olayları ve milletin birbiriyle absürt ilişkileri.
İnternet haberleri sadece sex, açık görüntüler ve magazinler.
Gazeteler deseniz bütün gazete sayfaları 3. sayfadan oluşmakta.
Eskiden kaçırmadığım aylık dergileri bile evime sokmaz oldum.


Dünyadan bir haber yaşıyoruz, açıkçası bazı önemli haberleri ya dış medyadan ya da kıyıda köşede yazan yazarlardan, bloggerlerden falan öğreniyorum.

Twitter paylaşımları bile artık sadece boş laf, popülarite ve milletin fantezilerinden oluşmakta.
Ekşisözlük bile blog paylaşımı merkezine dönmüş. İnsanlar meşhur olabilemek  için ne yapacaklarını şaşırmış. Yayınlanan Vine ların İnstagram fotolarının paylaşım yapmaktan çok beğeni avcılığı yada gösteriş olduğu günler.


Ülkede ki en büyük tartışma konuları abuk sabuk konular olurken arkadan çevirilen işlerin hepsi kapatılmakta, göz ardı edilmekte. İnsanlar sahte gündemlerle oyalanmakta ve ünlülerin çetrefilli ilişkilerini hatta dizilerdeki karakterlerin ilişkilerini tartışmaktalar.


İsviçreli bilim adamlarının saçma tespitleriyle dalga geçerken Türk bilim adamlarının  saçma bir tespit bile yapamadığının farkına varamıyoruz. Her yerde Dünya Türk Olsun yazısı yazıldığını görürdüm kim yazıyor bilmiyorum ama gelecek yüzyıllarda tüm milletler gezegeni terk edince sadece Dünya zaten bize kalacak merak etmeyelim.


Açıkçası şuan ki yönetim sistemimizi beğenmiyorum. Eskiden ulaşım zordu ve belki temsilcilere ihtiyacımız vardı belki ama günümüzde öyle bir durum yok herkes kendini oturduğu yerden temsil edebilir. Tüm kanun oylamalarını evimizden yapabiliriz. Yani milletvekili gibi bir mesleğe ihtiyacımız yok! Ki zaten bizi temsil edemedikleri de baya açık sadece kendi mal varlıklarını temsil ediyorlar.



Gerçi yakında Darth Sidious İmparatorluğunu ilan eder ve tüm Republic huzura kavuşur...

4 yorum:

  1. Sen benden önce yazmışsın bugün bunu yazacaktım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün haberlere bir göz atma gafletinde bulununca yazmak zorunda kaldım... :(

      Sil
  2. Bütün dediklerine katılıyorum. Ben haberleri izlemiyorum. Çünkü artık ideoloji ile bezenmiş haberler var. Hepsi aynı haberleri sunuyor. Ben internetten takip ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle herkes kendi görüşünü dayatmaya ve insanları manipüle etmeye çalışıyor.
      Ben internette de pek bir haber değeri taşıyan bir şeyler bulamıyorum, ancak sayılı bir kaç yabancı kaynak ki orada da her haber yok. :(

      Sil