7 Temmuz 2014 Pazartesi

KPSS

Hafta sonu KPSS'larına girdim.

Sınavlar ilk sınavdan son sınava doğru kötüleşerek ilerledi. Genel kültür ve yetenek kısımlarında tarih kırmı haricinde pek bir gerileme olmamış geçtiğimiz 10 sene içinde ama lisedeki halimin yerinden yeller esiyor diyebilirim. Çok fazla şeyi unutmuşum. Aklım nereye gittiyse!




Durum böyle olunca eğitim sistemimizin kötülüğünü ve geleceğimizin nasıl heba edildiğini bir kez daha anladım. Ama anlamak değiştirmeye yetmiyor çünkü millet anlamamak için direniyor. Odunlara ders verilse daha başarılı olunur. Neyse....

Sınav aralarını ve sonunu çevredekileri dinlemekle geçirdim çünkü oyalanacak hiç bir şey yanımda yoktu. Para bile getiremiyorsun yanında. Sınav salonu girişi kemerci dükkanı gibiydi. Ve fark ettim ki! Bizim memurluk düzenimiz %50 şansa ile gerçekleşiyor. Kimse bilerek bir şey yapmamış herkes atmış ve Nasrettin Hoca gibi 'Ya tutarsa!' diye bekliyor. sonra bürokrasimiz niye yavaş işlemiyor diye yakınıyoruz. Memurlar bir şey bilmiyor ki ilerlemesi bile mucize.

Bu sene sınava boşum ne kadar puan ediyormuş onu görmek için girdim, sonuçları heyecan içinde bekliyorum. Bakalım neler olacak...

Ah bu arada unutmadan yazayım. Son sınavın yani Pazar Öğleden Sonrası yapılan sınavın bir saatini bütün salon olarak uyuyarak geçirdik. Çünkü 120 dk çıkmak yasak ve ilk yarım saatte yapılabilecek sorular tükenmişti. 56 kişininde hepsi için 150 sorudan yapılabileceklerin tükenmesinin ne demek olduğunu siz düşünün. Yok öyle bir sınav! Neyse zaten sabah erken kalkınca uykumu alamamıştım iyi geldi bir saatlik kestirmek, ösym kamera kayıtlarını izleyince ne hissedecek çok merak ediyorum :D



Artık Dünyanın en pahalı kalemliğinden 3 tanesine sahibim . :P

6 yorum:

  1. Hahahah kalemler cidden en pahalı olanından. Sınavdan sonra insan bi düşünüyor. Bu kadara parayı üç beş saat salak soruları çözmek ve şunları almak için mi verdım? Umarım sonuçların güzel gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kaliteli ki az kalsın cevap kağıdını delecektim. Sorular bence saçma değil çok yaratıcıydı, o hayal gücü osymden beklenemezdi :P

      bende çok merak ediyorum sonuçları :)

      Sil
  2. Naneli şekeri yemişsin, boghh iğrençti :)

    YanıtlaSil
  3. Aslında matrix teki gibi mavi veya kırmızıdan hangisi ile başlayacağıma karar veremeyip sarıyı seçtim ama bir işe yaramadı ;)

    YanıtlaSil
  4. Sınava çalışacağımıza ya sallama yeteneğimizi güçlendirelim ya da uhrevi kaynaklara yönelelim, zira sınav soruları hiç bir kaynakta yer almayan bilgilerle doluydu.. Şu kalem meselesi de komedi evde 20 ye yakın ÖSYM kalemleri dolu , hayır ilkokul ikiden sonra kimse bu tahta kalemleri kullanmıyor, ÖSYM nin hala bu tahta kalemlerde diretmesi de sinirimi bozuyor.. Sırf rotring uçlu kalemim yok diye soru çözmeyen bi insana tahta kalemle harikalar yatarması bekleniyor.. O kalemleri görünce bi psikolojim bozuluyor zaten en az bir on netim ordan gidiyor..

    Bir de çoğu kişinin KPSS yi kazanamadığını düşününce, o kalemlerin evin her hangi bir yerinde durması bile sinir bozucu değil mi? "Hala kazanamadın" diye haykırıyorlar sanki..

    Nasıl naylonlar,piller , kağıt için toplama noktaları oluşturuyorlar bu kalemler için de oluştursunlar..
    Doğudaki ilkokullara dağıtılsın , çocuklar hiç kalem almak zorunda kalmasın.. Al sana sosyal sorumluluk projesi.. İyi fikir bence..

    Şu kalem konusunda sıkıntılı olan bir ben miyim acaba.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Tahta kalem yerine uçlu kalemde verebilirler bence ki kalemler kalitesiz biraz.

      Fikir güzel uygulanabilir tüm her şeyi sınav sonunda toplayıp kalanları ihtiyaç sahiplerine verebilirler.

      Bu arada sallama yeteneğini arttırmak eğitimden daha önemli bizim sistemde malum hep bol keseden sıkanlar bir yerlere geliyor ;)

      Sil