1 Temmuz 2014 Salı

Çizgi film şeridi!

Uzun zamandır binaların içinden pek çıkma fırsatım olmadı, dün biraz bahçe biraz deniz derken de fazla yanmışım. Güneşe çıkamaz bir hale gelmişim. Lakin evde de pek fazla duramadım ve güneşin batışıyla beraber sahil yürüyüşüne çıktım. Millet sahile dökülmüş, neredeyse tıklım tıklım. Kulaklıklar kulağımda radyoda 80'lerden parçalar muhteşem bir hava, deniz alabildiğine lacivert.



O sırada yasemin kokusu geldi burnuma, çocukluğumdan beri hayranımdır o mis gibi kokuya. Sonra aklıma 'Koku' kitabı geldi ben de oradaki parfümcüler gibi çiçekleri saatlerce kaynatır yağıyla suyuyla üzerime dökerdim. Ama hiç mis gibi yasemin kokmazdım, leş gibi olur birde fırça yerdim. :-)

Oradan aklım yine geçmişe gitti, lisede olmayan aşklarım, ünversitedeki yitik halim. Sonra hep aşkı budum derken hep yalan çıkması. Hissettiğim kalp kırıklıkları, hepsi bir bir zihnime canlandı. Aşkın aslında karşımızdaki kişinin feromonlarından etkilenmemiz olduğu hakkındaki araştırmaları düşündüm. Koku bizi birine bu kadar bağlayabilir miydi? Bilmiyorum ama artık hiç bir kokunun, hiç bir güzelliğin, hiç bir tatlılığın beni kendisine bağlamadığı bir çağa girmiş olduğumu fark ettim. Yine üzüldüm!

Eskiden hep kalbimin küt küt attığı, gözlerine bakmaya kıyamadığım, onu gördüğümde ellerimin yamyaş olduğu biriyle bir ömür sürmek istediğimi hatırladım. Hep onu ister, bir yıldız kaydığında onu diler, doğum günü pastamın mumlarını söndürürken onu düşünürdüm. Onu anlatacak diye falcılara bile giderdim. Bir şeyi çok istersen olmazmış ya! Benimde öyle oldu olmadı ve öyle bir inancım kırılmış ki! Artık dünyadaki en mükemmel özellikleri taşıyan kız gelsin bana kör kütük aşık olsun, ona karşı bir hissiyatım olmaz sanırım.



Geçen gün bir yabancı çocuk sana lakap takmak istiyorum dedi, şaşırdım. Sonra hadi tak bakalım dedim, 'Süpermen' diye yapıştırdı.  Daha bir afalladım, nedenini sorunca da işte öyle geldi dedi. Ben hep Lawful Good karakterlere benzetiliyorum ve hiç bir zamanda öyle olduğumu düşünmem. Daha çok Neutral Good olabilirim. Fakat hep itliği hergeleliği öğrenmek istemişimdir yapamadım. Sonra aklıma çizgi dizilerdeki klasik replikler geldi.

Kahramanlığı bırakıp kendi hayatımı yaşamalıyım belkide, ama bir türlü o beni bırakmıyor. Ve kahramanlar hep yalnızdırlar...




Bir gün Tango öğreneceğim ve o gün aşık olduğum gün olacak.

4 yorum:

  1. İtirazım var!
    Superman'i ilk ben taktım nasıl oluyor o iş..
    Terbiyatsız!
    Hayat iyisi kötüsü aşkları gözyaşları ile bir yol değil mi bazen bazı şeyler seni sen olman için vardır .Sana hep dediğim şeyler hala geçerli sadece sana değil kendime de hep umut etmenin,kendi değerini bilmenin önemini hatırlatıyorum.Seni senden çok kimse sevemez sen kendini sev yeter ki .Hayatta olasılıksız yoktur her şey olasılık dahilindedir belki bu yüzden Heisenberg'in belirsizliklerine inanmıyorum çünkü her şey zamanı geleceğinde olacaktır olması muhtemel şeyler tesadüf değildir.Kader değil bu olacak olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün işte çocuk bile direk süpermen dedi :D

      Zaten hayat yaşadıklarımızın bütünüdür, bizi biz yapan o yaşanan mutluluklar üzüntüler, kahkahalar ve göz yaşlarıdır. Fakat hayatta olasılıksız şeylerde vardır itiraf edelim lütfen :-)

      Açıkçası kader olarak değilde bazı şeyler olacaksa oluyor, tıpkı zaman çarkının dediği gibi 'Desen dilediği gibi dokur!' ;-)

      P.S. : Narsistliğin kitabını yazmış adamım ben sen ne diyorsun!

      Sil
    2. Hayır olasılıksız yoktur az muhtemel yada çok muhtemel vardır benim düşünceme göre :)
      Şahı gelse sevemem gibi bir laf etmişsin ya şahı gelince nasıl seversin gör bakalım..
      O zaman çarkını okumak istiyorum o kadar çok söyledin ki bende bir saplantı artık bulmalıyım okumalıyım modundayım sağol ya :D
      Sen yarı narsist yarı pesimist yarı da pragmatistsin :)
      Seni gören superman olduğunu hemen anlar ben anlamıştım o çocukta anlamış bingo!!
      Bak bana bakan süpergirl demiyor dedikleri senden başbakan olur devlet başkanı olur :(

      Sil
    3. Oku oku güzel bir seri :D
      İşte her şeyden biraz koyduk mu ben!

      Aynen ya senden başbakan falan olur, hiç o tarafa yönelmeyi düşündün mü? :D

      Sil